Fordeler med forbrukslån

Forbrukslån

Lån er i vinden og forbrukslånet er den typen lån som de fleste etterspør på kortest tid. De fleste andre låntyper krever mer planlegging, mens kredittkort og forbrukslån krever egentlig igjen planlegging. Kredittkort og forbrukslån er begge usikrede lån som ikke krever at du stiller noe som helst som sikkerhet, med unntak av deg selv. Tar du opp lån så er det ingen som gir deg lån helt uten videre, men istedenfor må du stille deg selv som sikkerhet. Det å være personlig sikkerhet for et lån er ganske krevende, da banken vil gå på deg personlig om du ikke betaler. Det er ingen buffer før banken kommer til deg, som hus, bil eller annet. Når banken går på deg så kan du gå personlig kurs og du kan også ende med å måtte betale på gjelden i mange år fremover.

Spar penger

Den beste måten å spare penger raskt på er å redusere de kostnadene dine som kan reduseres raskt. Dette er ingen overraskelse og heller ikke så vanskelig å forstå. Det finnes mange måter å redusere kostnadene på. Kostnadsbesparing kan lettest skje ved at du tar opp et lån og refinansierer gammel gjeld. Det er lett å si at man tar opp nytt lån og betaler ned gammelt, men det er ikke så lett nødvendigvis. Det er viktig at du først har en god nok økonomi fra før slik at du har kredittverdigheten til å ta opp ny gjeld mens du har gammel.

Har man for mye gjeld kan banken fort stoppe dine muligheter til å ta opp ny gjeld slik at du ikke får refinansiert. Du må derfor passe deg slik at du ikke tar opp mer penger enn du maksimum klarer å betjene når du refinansierer. Refinansiering av huset er annerledes. Her kan du lett shoppe rundt til andre banker. Du tar med deg taksten på huset og viser den sammen med inntekten din til banken. Liker de hva du ser så kommer de med et tilbud. Sånn sett ganske greit. Det blir fort mer komplisert når du har et forbrukslån uten sikkerhet fordi du da ikke har sikkerheten i kjøpsobjektet som et huslån har.

Ha stabil inntekt

Er du interessert i å refinansiere din inntekt er det viktig at du har stabil inntekt. Inntekten din trenger ikke å være fast, men den må være stabil. Du kan godt ha en deltidsjobb eller et vikariat, men selve pengene du får hver måned må være stabile. Det viktigste med hele stabiliteten er at banken kan se at du kan betjene gjelden din. Søker du om et stort lån til mange hundre tusen kroner, hvor du har et månedsbeløp som ligger på 10.000 kroner og du kan får 20.000 kroner i måned, hvor din stilling kun varer i noen måneder er ikke banken veldig interessert i deg som kunde. Din økonomi må gjenspeile muligheten til å nedbetale lånet.